Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

VLOER- EN BODEMISOLATIE

De kruipruimte van een woning is een vochtige en koude ruimte. Een begane grondvloer zonder vloerisolatie zorgt voor de aanvoer van kou en vocht vanuit de kruipruimte. Dit kan leiden tot schimmelvorming, een onaangenaam binnenklimaat en hogere stookkosten. Daarnaast gaat er veel warmte vanuit de woning verloren naar de kruipruimte.

Daarnaast zorgt bodemisolatie voor minder verdamping van het vocht vanuit de bodem wat resulteert in een drogere kruipruimte. Een vochtige kruipruimte heeft invloed op de stookkosten. Een vochtige kruipruimte geleidt de warmte in de woning. Hierdoor verliest de woning snel warmte en moet er extra gestookt worden om de woning warm te houden.

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

HOE WERKT VLOER- EN BODEMISOLATIE?

Bij vloerisolatie wordt er een isolatielaag aan de onderzijde van de begane grondvloer aangebracht. Dit wordt aangebracht via de kruipruimte van de woning. Vloerisolatie stopt de aanvoer van kou en optrekkend vocht vanuit de kruipruimte én zorgt ervoor dat de warmte naar boven wordt weerkaatst, waardoor de warmte niet verloren gaat. De vloer koelt minder snel af en u hoeft minder hard te stoken. Met hoger wooncomfort én een lagere energierekening als resultaat. Een vloer met vloerisolatie wordt gemiddeld drie graden warmer.

Bij het isoleren van de kruipruimte(bodemisolatie) wordt er een isolatielaag tussen de 20-30 centimeter op de bodem van de kruipruimte geblazen. Door het aanbrengen van deze isolatielaag blijft de temperatuur van de lucht onder de bodemisolatie laag, waardoor er minder verdamping optreedt.

WELKE MATERIALEN GEBRUIKEN WE?

KNAUF ECOSE GLASWOL

Knauf ecose glaswol is een duurzame isolatiedeken die wordt gemaakt uit  gerecyclede- en natuurlijke grondstoffen. Deze grondstoffen worden verhit en vervormd tot slierten. De slierten worden bij elkaar gevormd tot een deken met behulp van een bindmiddel. Dit bindmiddel is op basis van natuurlijke - en gerecyclede grondstoffen. Het isoleren van uw vloer met Ecose glaswol is dan ook een duurzame manier om uw vloer te isoleren.

Knauf Ecose glaswol is geschikt voor houten vloeren. Het betreft een damp-open systeem waardoor de vloer niet kan verstikken.

Lambda waarde                 0,035 W/mK
RD-waarde 160 mm dikte          4.55

Knauf ecose glaswol

PIF-ISOLATIEFOLIE

PIF-isolatiefolie is een innovatieve en hoogwaardige isolatiedeken wat bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie afgewisseld met luchtkussens. PIF-isolatiefolie wordt luchtdicht aan de onderzijde van de vloer bevestigd.

De combinatie van stilstaande lucht in de luchtkamers met alumiumum coating zorgt voor een goede weerkaatsing van de warmte van de vloerisolatie. Hierdoor wordt met een geringe dikte al een goede isolatiewaarde behaald. PIF-isolatiefolie is vochtwerend, waardoor het de vloer direct beschermd tegen vocht. Vloerisolatie met PIF-isolatiefolie is zeer geschikt voor zowel houten– als betonvloeren met een kruipruimte hoogte van minimaal 50 centimeter.

Lambda waarde                 0.022 W/mK
RD-waarde PIF ISO60              3.54

pif isolatiefolie

POLYURETHAAN (PUR)

Polyurethaan vloerisolatie, ook wel PUR genoemd, wordt tegen de onderzijde van de vloer gesprayd. Met deze wijze van vloerisolatie wordt uw vloer naadloos geïsoleerd, waardoor vocht en tocht de woning niet meer kunnen binnendringen.

Het grote voordeel van vloerisolatie met PUR is de uitstekende isolerende werking en de perfecte afsluiting. Daarbij is het materiaal stabiel en vormvast. Dit betekent dat het materiaal niet verzakt nadat het hard is geworden. De isolatiewaarde van de PUR-schuim is beter dan veel andere isolatiematerialen. De isolatie zorgt daarnaast voor een volledige vulling tot in de kleinste hoekjes.  

De PUR-schuim wordt in verschillende lagen, in vloeibare vorm, tegen de onderzijde van de begane- grondvloer gesprayd.  Bij het sprayen worden twee componenten gemengd. Dit resulteert binnen enkele minuten in een luchtdichte, maar damp-open materie. Vloerisolatie met polyurethaan (PUR) is vooral geschikt voor betonnen vloeren met een kruipruimtehoogte van minimaal 50 centimeter.

Lambda waarde               0,026 W/m.K
RD-waarde (9.5-10 centimeter)     3.6

pur-schuim

BODEMPARELS

Bodemparels zijn een duurzame oplossing voor vocht in de krappe kruipruimte. De bodemparels zijn grijze EPS-parels met een diameter tussen de 2-3 millimeter. Deze parels zijn opgebouwd uit duizenden gesloten cellen, waardoor water en waterdamp niet kunnen binnentreden. Dat maakt dit product zeer geschikt voor vochtige of natte kruipruimtes.

De bodemparels worden in een laagdikte tussen de 17 en 27 centimeter op de bodem van de kruipruimte geblazen.

RBF-waarde bij 275 mm dikte           6.20
RBF-waarde bij 225 mm dikte           5.07

bodemparels

Advies nodig? Geen probleem

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN Adviesgesprek AAN!